вівторок, 11 жовтня 2022 р.

​​Ще один спосіб вгамувати емоції

    Під час внутрішньої тривоги або стресу людина змінює темп дихання, пришвидшується серцебиття, а м’язи нашого тіла скорочуються. Саме так тіло реагує на небезпеку. Можна зробити висновок, що коли Ти перебуваєш у стані хвилювання м’язи тіла напружуються, натомість у стані душевного спокою – Твої м’язи розслаблені.

    Давай спробуємо «зіграти на цьому», і використаємо методику релаксації, суть якої полягає у поступовому напруженні та розслабленні певних м’язів організму.

    Техніка виконання:

🌞Долоні. Затисни обидві долоні в кулак. Стискай кулаки так міцно, як тільки можеш. Відчуй напругу в долонях і передпліччі. Тримай 5 секунд. Тепер розслабся, опусти руки. Повтори кілька разів.

🌞Руки. Положення «Руки в сторони долонями вгору» (руки зігнуті в ліктях, ніби Ти піднімаєш важку вагу). Сильно напруж руки, відчуй напругу в м’язах, потім розслаб й відпусти.
Положення «Руки зімкнуті в замок прямо перед собою». Сильно напруж м’язи, тримай напругу 5 секунд, і розслабся. Повтори кілька разів.

🌞Шия і плечі. Порухай плечима в напрямку вух 5 секунд, розслабся. Опусти голову, щоб підборіддя торкалося грудей. Повертай голову по колу і в боки. Повільно повертай вперед і назад. Опусти голову до грудей. Повтори кілька разів. 

🌞Ноги. Положення «Ноги прямо, зведені в колінах». Щосили напруж ноги, відчуй, як вони тверднуть. Через 5 секунд відпусти напругу. Повтори кілька разів.

🌞Стопи. Сядь. Положення «Ноги перед Тобою». Відведи носки стоп у різні боки. Сильно натисни на них. Відчуй напругу в м’язах ніг і в литках. Потримай напругу 5 секунд і розслабся. Повтори кілька разів.

    І не забувай правильно дихати!

1️⃣ Зручно сядь або ляж.

2️⃣ Поклади одну руку на живіт, а іншу – на груди.

3️⃣ Повільно зроби вдих через ніс і повільно видих через рот.

4️⃣ Концентруйся на тому, щоб живіт піднявся вище за грудну клітку.

Такий тип дихання називається глубоким.

Коли Ти відчуваєш стрес, то зазвичай дихаєш верхньою частиною легенів або грудною кліткою і тому тіло напружується.

Недарма кажуть: «все геніальне - просто», але навіть цьому простому іноді варто вчитися 😉

Немає коментарів:

Дописати коментар

Творимо Щастя зсередини

  За підтримки Олени Зеленської, став доступним для використання онлайн додаток "Betterme mental health". За допомогою якого ви зм...